Pakweg vier jaar geleden kreeg ik vreemde eeltknobbeltjes in mijn rechter handpalm en later ook in mijn linker handpalm. Veel bezig op het toetsenbord? (ik ben journaliste van beroep) Ploeteren in de tuin? (het 'voorrecht' van buitenaf wonen) Veel fietsen??? (ga ik echt niet opgeven!) Zeg het maar. Wel raar, want er verscheen ook een knobbeltje op de onderkant van mijn linkervoet. Twee jaar later zag ik ineens dat de pink van mijn rechterhand krom was getrokken en ik hem ook niet meer kon strekken. Speurend op het internet ontdekte ik dat dit een bindweefselaandoening is: de ziekte van Dupuytren. Bij Dupuytren ontstaan er strengen in het bindweefsel van de handpalm. Deze verkorten het bindweefsel, waardoor de vingers kromtrekken. Illusionist Hans Kazan heeft ook Dupuytren en krijgt 'em helaas niet weggetoverd... Vette pech! De verdikking onder mijn voet blijkt de Ziekte van Ledderhose te heten. Iets soortgelijks... Fijn! Twee voor de prijs van één! De reguliere medische wetenschap blijkt geen adequate behandeling te hebben die blijvend uitkomst biedt. Er bestaan geen medicijnen tegen. De streng doorhalen met een naald en operatief ziek weefsel verwijderen behoort wel tot de mogelijkheden maar al dat prik-, hak- en breekwerk kan niet voorkomen dat de strengen weer vrolijk terugkomen, met het risico op littekenweefsel. Kortom, allemaal middelen die uiteindelijk erger zijn dan de kwaal zelf. Ik vroeg acupuncturiste Gerda Fiege om raad, omdat ze een duizelingwekkende kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunst heeft en haar mooie beroep met veel bedrevenheid uitoefent. Sinds zij de strengen met acupunctuur, moxa behandelingen (acupunctuurpunten verwarmen met behulp van een grote sigaarachtige stick) en massages te lijf gaat, is de ontwikkeling van de strengen tot stilstand gekomen. Omdat Gerda altijd de totale mens behandelt en niet alleen de plekken des aanstoots, pakt ze ook mijn energiehuishouding mee en herstelt ze het evenwicht tussen mijn mannelijke en mijn vrouwelijke kant. En dat allemaal zonder bijwerkingen! Recentelijk heeft ze mijn rug gemasseerd, 'gecupt'  (verwarmde glazen bollen erop gezet die de huid  naar binnen zuigen en zo de bloedcirculatie herstellen) en een Guasha massage gegeven. Daarbij 'schraapt' ze een steen over mijn rug om opgeslagen afvalstoffen te verwijderen. Ook dat geeft een betere doorbloeding. Verder krijg ik veel nuttige adviezen en huiswerk mee! Al met al ben ik zeer tevreden over Gerda's aanpak en behandelingen en beveel ik haar van harte aan bij iedereen die geestelijk en/of lichamelijk uit balans is of denkt te zijn. Margriet Markerink, Eibergen
Mijn verhaal:
Nadat ik geopereerd ben aan borstkanker en na bestraling, bleef ik er moe en gespannen. Ik piekerde veel en had last van nachtmerries. Na de eerste behandeling van de Achtzaligheden, voelde ik mij al minder moe en gespannen. Ook de nachtmerries werden minder intens.

Drie weken later kreeg ik de tweede behandeling van de Achtzaligheden, aangevuld met versterking van mijn zwakste element: Water. De volgende morgen was de droogte uit mijn gezicht en handen, nu drink ik veel water, heb gewoon dorst en voel mij weer stukken beter fysiek zowel psychische. Mijn hoofd is veel rustiger dus ik slaap beter en pieker veel minder. Je zou kunnen zeggen dat ik mij gelukkiger voel.
Ik ben heel dankbaar voor de zorgvuldige en warme behandeling van Gerda.

Dank je wel lieve schat ik voel mij zoveel beter.
Dr. Jeanine Leinweber


Gea: "k heb Gerda leren kennen als een vrouw die samen en in samenspraak, met mij, buiten de traditionele lijntjes durfde te kleuren. Een mooi een leerzaam proces! Ik gun iedereen een acupuncturist als Gerda."


Jolanda: "Na 1 behandeling, eindelijk van mijn tennis elleboog af!"


In mijn ervaring is een kou niet binnen twee dagen weg. Na behandeling met acupunctuur was dit wel het geval en ben ik blijven functioneren.


Hi Gerda,
Ik ga iets schrijven over mijn pijn en jouw hulp daarbij. Ik was bij je op visite en had pijn in mijn rechter knie. Die knie was al zeker twee jaar een probleem. Een aantal keren bij de fysiotherapeut geweest. Dat hielp voor een tijdje maar de pijn kwam telkens terug. De diagnose was dat de band die mijn knieschijf op zijn plaats hield zwakker was geworden door een eerdere operatie. Het viel jou op dat ik die knie ontzag. Ik vertelde jou het verhaal en jij bood acupunctuur aan. Natuurlijk zei ik ja op dat lieve aanbod, maar eerlijk geloofde ik niet dat dit zou helpen.

Toen je klaar was voelde ik niet veel maar ja ik had dan ook niets verwacht. Maar de volgende dag voelde mijn knie een beetje beter. De dag daarop en daarop steeds een beetje beter en beter. Nu heb ik al maanden geen pijn meer. Ik doe dingen die ik voor jouw behandeling niet kon doen. Ik zit nu op de sportschool en doe zware oefeningen, ook zwaar voor mijn knie. Dat kan allemaal. Ongelooflijk maar waar.

Ik ben nu dus een believer geworden. Ik zal nooit meer zeggen dat acupunctuur niet helpt.

Dankjewel Gerda, knuffel Jeanine.